preišči samo Studio Kalamar
  projekti info na začetek eng
 
 
 
PRENOVA PREZBITERIJA IN ZAKRISTIJE CERKVE SV. RUPERTA
 
 

lokacija: Šentrupert
površina: 130 m2
tip: sakralni
leto izgradnje: 2023

 
     
 
Cerkev sv. Ruperta v Šentrupertu na Dolenjskem je kulturni spomenik državnega pomena. Prenova je bila izvedena pod vodstvom in po smernicah Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.
Prenova obsega naslednje segmente:
- zamenjava tlaka v prezbiteriju
- oblikovanje mense, ambona in podstavka za krstilni kamen: elementi so oblikovno povezani, izvedeni iz žlebičenega svetlega marmorja s cezuro podstavka v temnem kamnu.
- Restravracija niše sedilij in izvedba spominskega obeležja preteklim župnikom, ki je montirano na steni v obliki dveh kamnitih plošč in medaljona.
- bočne lesene klopi ob stenah v prednjem delu prezbiterija, izdelane iz masivnega lesa (oreh), s predelitvijo na posamezne sedeže, hrbtišča imajo zaključke z vzorom v trilistnih zaključkih stranic klopi v ladji, sedišča v intarziranem usnju.
- Oprema zakristije – premična lesena oprema: omara za duhovniška oblačila in nišo za delovno površino, s finalno obdelavo: polmat lakiran orehove furnir; omara za ministrante ter premična klop za ministrante v enaki obdelavi.
- Osvetlitev prezbiterija in zakristije: urejena na notranji strani portala prezbiterija, kjer svetila niso vidna iz ladje: reflektorske svetilke majhnih dimenzij z različno optiko, ki omogočajo tako akcentirano kot široko osnovno osvetlitev ambienta.
 
projekti
 
kronološko
 
status
izvedeni projekti
projekti v gradnji
projekti v delu
neizvedeni projekti
idejni projekti
 
tip
javni
stanovanjski
stanovanjski za starejše
poslovni
proizvodni
trgovski
hoteli
šport
sakralni
urbani kompleks
javni prostor
mestna infrastruktura
urbanizem
interier
oblikovanje predmetov
scenografija
 
nagrade
 
kontakt

Studio Kalamar d.o.o.
Slovenska 19
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 2410 470
studio@kalamar.si

 
 

Vsebina spletne strani © Studio Kalamar, 2023
Fotografije Miran Kambič