projekti info na začetek  
 
 
preišči samo Studio Kalamar
TEHNOLOŠKO RAZISKOVALNI CENTER JUB
 
 

lokacija: Ljubljana
površina: 3.100 m2
naročnik: Jub d.d.
tip: poslovni
status: izveden
leto izvedbe: 2010

 
 

Center je namenjen izobraževanju in usposabljanju uporabnikov Jubovih izdelkov ter razvoju in raziskavam tehnologij in zaključnih slojev v gradbeništvu. Pritličje objekta obsega aplikativno učilnico, dvoetažni prostor z demonstracijsko hišo ter specialne klimatske komore za študijo toplotnoizolacijskih sistemov ter simulacijo realnih in ekstremnih vremenskih pogojev pri vgradnji materialov; v zgornjih etažah so razvojni laboratoriji.
Ključni element objekta je raziskovalni fasadni poligon s 16 testnimi celicami na južni fasadi. Na vgrajenih sistemih omogoča on-line merjenje različnih gradbeno-fizikalnih parametrov: kontrolirano spreminjanje temperature zraka in relativno vlažnosti v velikih razponih, simulacijo sončnega obsevanja in padavin ter vetra s hitrostjo do 30 km/h.
Poligon obenem predstavlja glavni oblikovni element objekta, njegovi barvni dominanci se vzhodna in zahodna fasada podredita z belimi ploskvami Jubovih fasad, belimi okvirji oken in žaluzijami. Severna fasada predstavlja poligon za novo razviti sistem "tiskane" fasade: dinamični vzorec, apliciran na nevtralno podlago vidnega betona, ovija bazo hiše v valovanje belih točk.

 

 

projekti
 
kronološko
 
status
izvedeni projekti
projekti v gradnji
projekti v delu
neizvedeni projekti
idejni projekti
 
tip
stanovanjski
poslovni
javni
trgovski
proizvodni
javni prostor
mestna infrastruktura
urbanizem
interier
oblikovanje predmetov
scenografija
 
nagrade
 
kontakt

Studio Kalamar d.o.o.
Slovenska 19
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 2410 470

studio@kalamar.si

 
Pridružite se nam na
 
 
Vsebina spletne strani © Studio Kalamar, 2018
Fotografije
Studio Kalamar