preišči samo Studio Kalamar
  projekti info na začetek eng
 
 
 
BAZENSKI KOMPLEKS VIVAT
 
 
lokacija: Moravske toplice
površina: 3.500 m2
naročnik: Turizem Meteor d.o.o.
tip: javni objekt
status: izveden
leto izgradnje: 2006
 
 
Bazenski kompleks navežemo na komunikacijsko os, ki poteka od vhoda v obstoječi hotel mimo bazenov proti zahodu do bodočega novega hotela. Na os, ob kateri so nanizani trgovski in gostinski lokali, se z južne strani navezuje bazenska dvorana s pripadajočimi bazeni in savnami, s severne zunanji bazeni z restavracijo, v prvem nadstropju pa programi zdravstvene nege in dobrega počutja.
Bazensko dvorano obravnavamo kot mehak lesen ovoj, ki omehča reflekse vode. Oblikovana je kot dinamičen volumen - kaplja vode z jasno osnovo kompozicije v osnovnem objektu. Ta s svojo geometrijo vzpostavlja hierarhijo v prostoru, linije mehča ovoj iz barvane ekspandirane pločevine. Ne severno stran se odpira široka poteza nadstreška z elementi, ki podpirajo zunanje bazene. Bazenska ploščad s plavalnim, termalnim in otroškim bazenom je obdelana v enotni topli terracotta barvi, notranjost bazenov v treh modrozelenih barvah pa še poudari dinamiko žive vode.
Projekt posebno pozornost namenja energiji. Primarni vir energije je termalna voda, ki se jo uporabi v termalnih bazenih, preko menjalnikov toplote pa iz nje istočasno pridobivamo energijo za ostale funkcije objekta.
 
Objavljeno: Urban Environment Design Magazine, (2010), revija House and Trends (2011), Top Leisure (2012), Architecture and Fashion (2012), Architecture file (2012),
 
projekti
 
kronološko
 
status
izvedeni projekti
projekti v gradnji
projekti v delu
neizvedeni projekti
idejni projekti
 
tip
javni
stanovanjski
stanovanjski za starejše
poslovni
proizvodni
trgovski
hoteli
šport
sakralni
urbani kompleks
javni prostor
mestna infrastruktura
urbanizem
interier
oblikovanje predmetov
scenografija
 
nagrade
 
kontakt

Studio Kalamar d.o.o.
Slovenska 19
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 2410 470
studio@kalamar.si

 
 

Vsebina spletne strani © Studio Kalamar, 2023
Fotografije Miran kambič

c