projekti info na začetek  
 
 
preišči samo Studio Kalamar
BAZENSKI KOMPLEKS VIVAT
 
 
lokacija: Moravske toplice
površina: 3.500 m2
naročnik: Turizem Meteor d.o.o.
tip: javni objekt
status: izveden
leto izgradnje: 2006
 
 
Bazenski kompleks navežemo na komunikacijsko os, ki poteka od vhoda v obstoječi hotel mimo bazenov proti zahodu do bodočega novega hotela. Na os, ob kateri so nanizani trgovski in gostinski lokali, se z južne strani navezuje bazenska dvorana s pripadajočimi bazeni in savnami, s severne zunanji bazeni z restavracijo, v prvem nadstropju pa programi zdravstvene nege in dobrega počutja.
Bazensko dvorano obravnavamo kot mehak lesen ovoj, ki omehča reflekse vode. Oblikovana je kot dinamičen volumen - kaplja vode z jasno osnovo kompozicije v osnovnem objektu. Ta s svojo geometrijo vzpostavlja hierarhijo v prostoru, linije mehča ovoj iz barvane ekspandirane pločevine. Ne severno stran se odpira široka poteza nadstreška z elementi, ki podpirajo zunanje bazene. Bazenska ploščad s plavalnim, termalnim in otroškim bazenom je obdelana v enotni topli terracotta barvi, notranjost bazenov v treh modrozelenih barvah pa še poudari dinamiko žive vode.
Projekt posebno pozornost namenja energiji. Primarni vir energije je termalna voda, ki se jo uporabi v termalnih bazenih, preko menjalnikov toplote pa iz nje istočasno pridobivamo energijo za ostale funkcije objekta.
 
Objavljeno v: Urban Environment Design Magazine, (2010), revija House and Trends (2011), Top Leisure (2012), Architecture and Fashion (2012), Architecture file (2012),
 
projekti
 
kronološko
 
status
izvedeni projekti
projekti v gradnji
projekti v delu
neizvedeni projekti
idejni projekti
 
tip
stanovanjski
poslovni
javni
trgovski
proizvodni
javni prostor
mestna infrastruktura
urbanizem
interier
oblikovanje predmetov
scenografija
 
nagrade
 
kontakt

Studio Kalamar d.o.o.
Slovenska 19
1000 Ljubljana
Tel.: +386 1 2410 470

studio@kalamar.si

 
Pridružite se nam na
 
Vsebina spletne strani © Studio Kalamar, 2018
Fotografije
Miran Kambič